top of page

Over Shirley

Ik hield mij als beeldend kunstenaar aanvankelijk bezig met tekenen, portret en etsen. Ik behaalde in 1981 middels een Staatsexamen mijn bevoegdheid voor tekenen. Pas veel later ben ik overgestapt naar boetseren en beeldhouwen. Mijn belangrijkste leraar en inspirator is Joop Hollanders, zelf beeldhouwer en docent. Hij begeleidde mij vele jaren. 

Nadat ik een prijs won bij Triade in 1998 en werd uitgenodigd om te exposeren in de beeldentuin ‘De Booghgaard’ te Callantsoog, besloot ik meer met mijn beeldhouwwerk naar buiten te treden.

Mijn beelden worden gekenmerkt door emoties, die op een bepaald moment sterk spelen in mijn eigen belevingswereld. Zo is bijvoorbeeld in een bepaalde periode een serie dubbelgezichten ontstaan, die verwijzen naar het tegenstrijdige in de mens. Thema’s als de schepper en vernietiger of jeugd en verval, zijn op deze wijze uitgebeeld. Anatomie, beweging en emotie vormen de basis voor mijn werk.  Het menselijk lichaam of het menselijk gezicht is altijd mijn uitgangspunt. De beelden en emoties zijn herkenbaar en zijn wel eens aangemerkt als archetypen.
 

Het werken met steen heeft mij lange tijd bekoord, maar de laatste jaren houd ik mij meer bezig met keramiek. Kenmerkend voor mijn werk met keramiek zijn vrouwen die ontstaan uit een bol..De man vrouw beelden (anima animus) en engelen keren ook steeds terug in mijn werk. Voor het afwerken van de beelden gebruik ik oxide, kleurpigmenten en effect glazuren. 

 

bottom of page